Har du spørsmål?
Har du spørsmål?
Få svar på det du lurer på ved å kontakte oss på telefon eller via kontaktskjemaet under. Vi vil hjelpe deg så raskt som mulig.

Hjelp til å velge gravstein?

En gravstein et minnesmerke som skal vare i generasjoner. Men hva skal jeg velge? Vi har laget en liten tekst for å hjelpe deg i valget av gravstein. Vi er selvfølgelig også tilgjengelig på telefon eller e-post dersom du skulle trenge ytterligere informasjon og veiledning.

Hjelp til å velge gravstein
Det første man naturlig ser etter ved valg av en gravstein er gjerne form og farge, utsmykking, skrifttype og naturlig tilbehør som lykter, vaser, annen dekor og bedplater. Uansett er en gravstein et minnesmerke vi gjerne vil skal vare i generasjoner. En gravstein vil kreve stell og vedlikehold for at den skal vare og se fin ut over tid. Det er viktig at man velger en gravstein som passer til omgivelsene. Det er lurt å sette seg inn i, og få en oversikt over de ulike alternativene man har til utforming, materialvalg o.l. før man velger gravminne.


Plassering av gravminne kan ha stor betydning. Hvis kirkegården ligger i nærheten av kysten og er utsatt for vær og vind, vil for eksempel gullskrift slipes raskere bort. Groe kan imidlertid være et mindre problem i dette miljøet. Står gravsteinen derimot på en lun kirkegård med mye løvtrær, kan fremvekst av mose, lav og alger bli et problem.
 

Hvor ofte har du tid til å rengjøre gravsteinen?
Å kjøpe en helpolert gravstein minimerer behovet for vedlikehold, da skitt fra forurensning, fugler og mose ikke fester seg like godt. Også når du velger skrift er det viktg å huske at gullfargen tidligere trenger vedlikehold enn de andre fargene. (Se neste punkt for mer informasjon om skriftfarge.)

Enkelt sagt er en helpolert gravstein med dyphugget skrift eller metallbokstaver enklest å vedlikeholde. I kombinasjonen bedsokkel og en selvvanningskasse, får man et meget lettstelt gravsted.


Valg av steinsort og skrift.
Valg av steinsort må baseres på egen smak og preferanser. Alle steinsortene vi leverer tåler norske forhold.

Skriften vil bli gravert inn i steinen og fargen blir deretter malt på. Vi har valgt et oversiktlig utvalg av vanlige skrifttyper, men vi kan også benytte andre typer om det er ønskelig. Ta kontakt så skal vi hjelpe med bestillingen.

Det er mulig å velge mellom følgende farger på skriften; svart, hvit, gull og sølv. Hvit og sølv egner seg best til mørke steiner og svart til lyse steiner. Gull kan brukes på de fleste steiner, men er også vanligst på mørke steiner. Gullfargen er i 24 karats bladgull og krever i enkelte tilfeller noe mer vedlikehold enn sort og hvit. Hvor godt gullfargen holder seg påvirkes blant annet av hvor mye forurensning det er i lufta.

Utenpåliggende bronsebokstaver kan brukes på lyse steiner. Bronsen leveres også i forgyllet og forniklet eller sortlakkert. Dette er evigvarende skrifter, men endrer farge med tiden. Steinfarge og skriftfarge bør derfor vurderes nøye. Vi gir råd og veiledning hvis dette velges.


Hvor stor stein trenger du?
Om det er lange navn, eller flere navn som skal tilføyes i etterkant, er det greit å kjøpe en stor stein. Våre gravsteiner er oppført med størrelser slik at du kan se hvilke modeller som er store og hvilke som er mindre. Om du er usikker på om det er plass til navnene du ønsker på en stein; ta kontakt med oss så skal vi hjelpe deg.


Hva trenger jeg som bestiller å tenke på?
Det er ingenting du som bestiller trenger å tenke på fra bestilling til gravsteinen er montert. I bestillingsskjema oppgir du navn på avdøde, egen kontaktinformasjon og navn på kirkegård. Deretter tar vi oss av resten.

Tilbakemelding
*